Topul greșelilor în Feng Shui

Greșeli în Feng ShuiSunteţi pasionaţi de Feng Shui? Puneţi în aplicare toate sfaturile pe care le citiţi în cărţile şi revistele de specialitate? Discutaţi cu cei apropiaţi despre aceste lucruri şi despre rezultatele obţinute? Dacă vă identificaţi cu acest tip de comportament, sau dacă pur şi simplu aţi auzit de Feng Shui şi doriţi să porniţi cu dreptul, vă recomandăm să citiţi acest articol.  
Care este topul greșelilor în Feng Shui şi cum le puteţi evita?

Păstraţi echipamentul de fitness în dormitor

Dormitorul ar trebui să fie o oază de  linişte, în care vă găsiţi echilibrul după o zi agitată. Dacă însă vă veţi păstra bicicleta medicinală, aparatul multifuncţional şi banda de alergat în dormitor, vă veţi condamna relaţia de cuplu – epuizarea şi oboseala în cuplu sunt principalele caracteristici.  Scoateţi afară obiectele care  amintesc de efort şi agitaţie.  Un loc bun pentru acest echipament  poate fi balconul sau o cameră  special amenajată.  
Efortul şi agitaţia în dormitor se pot  face într-un singur context…

Nu intraţi în locuinţă pe uşa din faţă

Aproape toate casele construite în ultimul timp au garaje în care este parcată maşina familiei. Intrarea în casă se face direct din garaj – din  
comoditate şi dintr-un anumit simţ practic. Făcând însă acest lucru, vă pierdeţi oportunităţile la locul de muncă şi viziunea asupra vieţii. Vă recomandăm ca măcar odată pe zi să ieşiţi pe uşa principală atunci când plecaţi spre o destinaţie importantă (serviciu, vizite etc.) şi să intraţi în casă tot pe uşa principală.

Acumulaţi cât mai multe lucruri nefolositoare

Tendinţa ultimelor decenii este clară: suntem bombardaţi în permanenţă cu reclame despre tot felul de produse, servicii şi obiecte fără de care nu putem trăi. Într-o mai mare sau mai mică măsură ajungem să acumulăm în locuinţă tot felul de obiecte pe care nu le mai folosim, fie pentru că sunt stricate, fie pentru că avem un înlocuitor mai performant. Pentru prima categorie soluţia este simplă: aruncaţi totul la gunoi, chiar dacă au valoare sentimentală („…uite primii mei papuci cu toc – nu-i pot arunca pentru că îmi sunt foarte dragi” – sună cunoscut, nu-i aşa?). Revistele vechi şi ziarele (dacă nu le puneţi la colecţie) trebuie de asemenea aruncate. Faceţi acest lucru săptămânal, pentru a vă bucura de o energie curată. Pentru obiectele depăşite moral, aveţi la îndemână soluţii multiple: puteţi să le donaţi sau le puteţi vinde. Veţi vedea că există oameni dispuşi să le cumpere şi oameni care se vor bucura că au primit un anumit lucru. (Un calculator depăşit pentru dumneavoastră poate fi foarte bun pentru o altă persoană.)

Lăsaţi capacul de la toaletă ridicat  

Partea feminină a familiei se plânge de acest lucru de foarte mult timp. Şi pe bună dreptate: toaletele şi canalele de scurgere vă pot absorbi  
norocul şi bunăstarea. Cel mai bune ar fi să vă obişnuiţi să lăsaţi închis capacul toaletei atunci când nu îl folosiţi.  

Păstraţi pereţii liberi, fără tablouri

Efectul pereţilor goi asupra dumneavoastră va fi o anumită dificultate în a avea câteva clipe de răgaz pentru suflet. Alegeţi câteva tablouri şi opere de artă pe care să le puneţi în încăperi pentru a ajuta inspiraţia să revină.  

Hainele din dulapuri nu sunt  aşezate în ordine. Uşile  debaralelor şi dulapurilor nu se  mai închid

Dulapurile, mai ales cele de pe holuri, reprezintă în mod figurat, capacitatea dumneavoastră de a fi receptivi. Dacă nu veţi păstra în 
dulapuri doar hainele de sezon, vă veţi îndepărta ajutorul persoanelor din jurul dumneavoastră. Dulapurile trebuie să rămână goale în proporţie de o trăime pentru a vă bucura de susţinerea celor din jur.

Nu spălaţi geamurile

Dacă nu spălaţi geamurile la locuinţă, nu prea spălaţi şi curăţaţi nimic. Faima şi reputaţia dumneavoastră sunt direct legate de gradul de
curăţenie al geamurilor. Dacă doriţi ca oamenii să vă aprecieze talentul şi ideile, ar trebui să aveţi geamurile casei în permanenţă curate şi 
strălucitoare. Altfel vor trece pe lângă dumneavoastră toate oportunităţile.

Nu gătiţi niciodată

În Feng Shui se spune că bucătăria este inima locuinţei. Dacă energia de aici stagnează, toate orizonturile vieţii dumneavoastră sunt închise. Încercaţi să mai şi gătiţi din când în când şi veţi vedea că veţi fi mai sănătoşi şi mai fericiţi. Porniţi aragazul măcar odată pe zi pentru a genera vitalitate şi energie Yang.

Păstraţi cadourile cu orice preţ

Aţi primit multe cadouri de la familie şi prieteni, însă nu toate din ele vă sunt dragi. Unele chiar nu le puteţi suferi, însă le păstraţi pentru cei care vi le-au dăruit să nu se simtă jigniţi. Greşit! Luaţi chiar acum o cutie mare din carton şi puneţi în ea toate cadourile care nu vă plac şi toate obiectele primite de la neamuri care nu sunt plăcute ochiului dumneavoastră. Duceţi apoi cutia în beci, în pod sau în debara. În acest mod veţi crea spaţiu pentru a primi daruri noi şi, mai ales, permiteţi din nou energiei să circule.

Oglinzile în dormitor

Oglinzile nu sunt recomandate în dormitor, mai ales dacă în ele este reflectat patul. Ele crează o energie dinamică, ceea ce are ca efect un
somn agitat. În cazul unui cuplu există o probabilitate foarte mare de despărţire, deoarece în mod figurat se spune că oglinda reflectă o a treia persoană în pat. Un efect la fel de negativ îl au oglinzile amplasate în tavan.

Consultanţa Feng Shui: realizată fără a avea un ţel

De foarte multe ori suntem invitaţi la o consultanţă Feng Shui. Din păcate cei ce ne cheamă nu pot defini exact problemele care le au şi care trebuie  rezolvate. Simt că ceva este în neregulă, dar nu ştiu exact ce. Din primele observaţii ne dăm seama într-o foarte mare măsură care sunt problemele în locuinţa respectivă şi locatarii ni le confirmă ulterior.
Acest mod de a aborda lucrurile nu este însă cel mai bun. Ideal ar fi să faceţi o listă cu problemele care doriţi să le remediaţi înainte de a chema consultantul Feng Shui. Astfel veţi avea o imagine de ansamblu asupra lucrurilor rezolvate şi nerezolvate.  
Situaţia este diferită în cazul în care apelaţi la un consultant Feng Shui doar pentru că acelaşi lucru l-a făcut şeful, prietena sau colegul de muncă. Este în trend, “dă bine” să vă lăudaţi ulterior în cercul de prieteni şi, poate chiar are efect. 
Aceasta este cea mai nocivă atitudine. Vă recomandăm să apelaţi la un consultant Feng Shui doar după ce aţi stabilit care sunt problemele şi după ce sunteţi convinşi că aveţi nevoie de ajutor. În caz contrar este doar timp pierdut şi bani cheltuiți inutil…